De Brug

SIVMO geeft het digitale blad De Brug uit met achtergrondinformatie, opiniestukken en interviews over het andere Israël en de stand van zaken in het Midden-Oosten. Onderaan deze pagina kunt u doorklikken naar oudere artikelen.

De redactie van De Brug bestaat uit:
Max Arian
Jan Tourkov
Sjifra Herschberg
Rick Meulensteen

Niemand gelooft nog in een (echte) twee-statenoplossing
Nieuw opinieonderzoek van B'Tselem wijst uit dat zowel Israëli's als Palestijnen rekenen op annexatie van de Palestijnse gebieden. Rick Meulensteen analyseert de cijfers.

Oorlog met het licht uit
In het schimmenspel tussen de aartsvijanden Israël en Iran lijkt Israël zijn tegenstander steeds te snel af te zijn. Maar wat wil Iran eigenlijk bereiken? Jan Tourkov schreef een analyse.

De Israëlprijs
Eldad Kisch schrijft vanuit zijn woonplaats Ramat Hasjaron over de nieuwste politieke rel rond die Israëlprijs - die niet voor het eerst tot problemen leidt. De sterke 'hand van rechts' is nu ook daarin duidelijk...

Het (internationale) recht is aan zet
Het aangekondigde onderzoek van het Internationaal Strafhof naar oorlogsmisdaden in de Palestijnse gebieden heeft tot felle reacties geleid. Redacteur Rick Meulensteen peilt de stemming bij de Israëlische mensenrechtenbeweging over wat er komen gaat.

Israël na vierde verkiezingen nog dieper in het moeras
Ook een vierde gang naar de stembus heeft geen einde gemaakt aan de politieke impasse in Israël. Het land kan niet met, maar ook niet zonder Netanjahoe verder. Jan van der Putten maakt de balans...

Vier Israëlische schrijvers
Ruben Verhasselt vertelt in zijn column over het leven en werk van vier beroemde Israëlische schrijvers.

Wilt u de artikelen van De Brug in uw inbox ontvangen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.