Beeld: PHRI.
PHRI vecht voor een eerlijke gezondheidszorg: open vrouwenkliniek in Jaffa

Physicians for Human Rights Israel (PHRI) biedt sinds 1988 medische hulp aan duizenden Palestijnen, vluchtelingen en gevangenen in en rond Israël. Zo breidden vrijwilligers van PHRI het afgelopen jaar de open vrouwenkliniek in Jaffa uit om meer hulp te kunnen bieden aan vrouwen zonder verblijfsstatus.

Door: Redactie – 11/03/2023

De meeste vrouwen die naar deze kliniek komen kunnen nergens anders terecht voor essentiële zorg tijdens en rond de zwangerschap. In de uitgebreide kliniek kreeg PHRI afgelopen jaar het volgende voor elkaar:

  • Bijna vijfhonderd patiëntbezoeken werden afgelegd.
  • Meer dan honderd zwangere vrouwen werden voorzien van onder andere foliumzuur, ijzertabletten en informatie over een gezonde zwangerschap.
  • Een steungroep werd opgezet voor Eritrese vrouwen om doodgeboorte, miskramen en vruchtbaarheidsproblemen te bespreken en gezamenlijk te verwerken.
  • Veel vrouwen werden op aanvraag voorzien van voorbehoedsmiddelen en financieel gesteund bij beëindigingen van ongewenste zwangerschappen. Helaas zijn veel zwangerschappen niet gewenst, door onvrijwillige seks of omdat de middelen ontbreken om een kind op te voeden.

PHRI streeft naar een eerlijke Israëlische maatschappij waar gezondheidszorg aan iedereen op gelijke wijze wordt aangeboden. Dit doen ze door gratis professionele medische hulp te verschaffen in de open en mobiele klinieken, door onderzoek te doen naar discriminerende wetgeving, dit juridisch aan te vechten en door de internationale medische gemeenschap te mobiliseren. 3500 vrijwilligers helpen meer dan 20.000 mensen per jaar.

Doneer nu aan PHRI voor eerlijke gezondheidszorg in Israël.

Blijf op de hoogte.
Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief: