Peace Now, Breaking the Silence en Combatants for Peace protesteren tegen ‘vredesplan’ Trump

Twee weken geleden presenteerde Trump zijn ‘vredesplan’. Volgens dat voorstel mag Israël grote delen van de Westelijke Jordaanoever annexeren, waaronder Oost-Jeruzalem. In ruil daarvoor zouden de Palestijnen delen van Israël kunnen inlijven. Op het kaartje van Peace Now is te zien dat Palestijns grondgebied zou worden gereduceerd tot een onverdedigbaar land met complexe grenzen aan alle kanten omringd door de Israëlische staat.

Illustratie: Peace Now

De dag na de presentatie van het Amerikaanse plan demonstreerden leden van mensenrechtenorganisaties Peace Now, Breaking the Silence en Combatans for Peace samen met duizenden Israeli’s in Tel Aviv tegen de annexatieplannen. De ‘deal van de eeuw’ is in de ogen van deze groepen een manier om Israël in een apartheidsstaat te veranderen, ten nadele van miljoenen Palestijnen.
Peace Now, Breaking the Silence en Combatans for Peace maken deel uit van een samenwerkingsverband van groepen die zich uitspreken tegen de bezetting. Deze coalitie organiseerde een protest onder de slogan ‘Ja tegen vrede, nee tegen annexatie’. Ze marcheerden door de straten van Tel Aviv en besloten de bijeenkomst met een aantal speeches, onder andere van Breaking the Silence-directeur Avner Gvarjahoe.

Blijf op de hoogte.
Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief: