Het leger wordt in de Israëlische samenleving verheerlijkt. Beeld: New Profile.
New Profile strijdt voor een gedemilitariseerd Israël

Wij stellen u graag voor aan New Profile, een van de groepen die SIVMO steunt. Deze non-hiërarchische, antimilitaristische en feministische groep van vrijwilligers komt binnen de Israëlische samenleving op voor vrede en tolerantie.

Door: Redactie – 19/07/2023

In 1998 organiseerden twee feministische studiegroepen een gezamenlijke conferentie over de positie van vrouwen in een gemilitariseerde samenleving. De conferentie, die focuste op dienstweigering, leidde tot de oprichting van New Profile. 25 jaar later staat New Profile duizenden Israëli’s die geen dienst willen nemen in het leger bij met informatie, juridische hulp en morele ondersteuning. “Elk individu heeft het recht om te kiezen of hij of zij wil dienen in het leger,” meent New Profile.

Verder informeert New Profile Israëli’s over de ingrijpende maatschappelijke gevolgen van het militarisme. In een toenemend gemilitariseerde samenleving stelt New Profile zich ten doel een kritisch geluid te laten horen. Zij geloven dat diepgeworteld militarisme de samenleving gewelddadiger, seksistischer, racistischer en antidemocratischer maakt. Via workshops, conferenties en publicaties stellen ze dit aan de kaak. 

Op de website van New Profile kunt u meer lezen over de invloed van het militarisme op de Israëlische samenleving.

Blijf op de hoogte.
Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief: