Het Israël van Heertje en Bromet

In de televisieserie Het Israël van Heertje en Bromet reizen Raoul Heertje en Frans Bromet naar Israël. Beiden hebben een band met Israël, maar het land roept bij hen ook onbegrip en woede op. In het zevende en laatste deel van de serie woont Raoul Heertje de jaarlijkse herdenking van gevallensoldaten bij van Parents Circle en Combatants for Peace.

Foto: NPO

Tijdens deze bijeenkomst ligt de nadruk op de gedeelde pijn van zowel Palestijnen als Israëli’s en wordt de wederzijdse wens uitgesproken een volgende oorlog te voorkomen. Net als voorgaande jaren brengt de samenkomst felle tegendemonstraties teweeg. Slechts een klein aantal Palestijnse inwoners van de Westelijke Jordaanoever mochten aanwezig zijn bij de herdenking, vele anderen werd de toegang ontzegd.
Met uw steun stelt u Parents Circle en Combatants for Peace in staat deze unieke en belangrijke herdenking ook dit jaar te organiseren en kunnen de organisaties door middel van hun onderwijsprogramma’s bijdragen aan wederzijds begrip tussen Israëli’s en Palestijnen.
U kunt alle afleveringen van Het Israël van Heertje en Bromet terugkijken op Uitzending Gemist van NPO Start

Blijf op de hoogte.
Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief: