Hagit Ofran van Peace Now spreekt bij de Verenigde Naties

Het Palestinian Rights Committee van de Verenigde Naties organiseerde deze zomer in samenwerking met de Organization of Islamic Cooperation (OIC) een internationale conferentie, ’De annexatie in de praktijk – Palestijnse inwoners van Jeruzalem’.

Door: Redactie – 29/10/2020

De conferentie wilde het bewustzijn over de Israëlische annexatie en de dagelijkse realiteit van de Palestijnse inwoners in Jeruzalem vergroten bij diplomaten, beleidsmakers en het grote publiek. De online- samenkomst plaatste kritische noten bij het beleid in de stad na 50 jaar bezetting.
Naast Hagit Ofron van Peace Now namen Maha Abdallah van het Cairo Institute for Human Rights Studies en Mr. Osamah Khali van de Syracuse University in de VS deel aan de conferentie. Hagit Ofron komt rond minuut 49 aan het woord en vertelt onder andere over de geschiedenis van de Israëlische annexatie van Jeruzalem sinds 1967 en de bouw van de nederzettingen. Duidelijk wordt gemaakt dat het doel van de bouw van de nederzettingen was om de Palestijnse buurten in Oost-Jeruzalem te scheiden van de Westelijke Jordaanoever, zodat Jeruzalem geen hoofdstad van een Palestijnse staat zou kunnen worden.

Blijf op de hoogte.
Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief: