Film met Breaking the Silence-getuigenissen te zien op IDFA

De documentaire ‘Mission: Hebron’ is geselecteerd voor IDFA 2020. De film draait om zes jonge Israëlische oud-militairen die getuigen over hun diensttijd in Hebron. Daar moesten de toen achttienjarigen een kleine gemeenschap van joodse kolonisten beschermen tegen de Palestijnse inwoners. De jongens heersten op die manier over het complete openbare leven in de stad.

– 27/10/2020

Aan de hand van de eenduidige opdrachten uit hun diensttijd schetsen de zes hoe hun missie er officieel én officieus uitzag. Officieel: de joodse gemeenschap in Hebron beschermen. Officieus: door middel van diverse, uitgekiende strategieën het leven van Palestijnse burgers onmogelijk maken. De zes geïnterviewden getuigden eerder bij Breaking the Silence, deze groep verzamelt getuigenissen van militairen over misstanden in bezet Palestijns gebied, spreekt zich uit tegen de bezetting en doorbreekt het stilzwijgen over de immorele en inhumane gevolgen.

IDFA 2020 vindt van 18 november tot 6 december plaats. Vanwege de coronamaatregelen zullen de films dit jaar ook online te zien zijn. Vanaf 9 november staat het hele programma van het IDFA online, de kaartverkoop begint op 12 november om 9 uur

Lees op de site van IDFA meer over de film.

Blijf op de hoogte.
Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief: