Petitie: Een symbolische stem

Zochrot is een grassroots-beweging en organisatie die binnen de Israëlische gemeenschap een groter bewustzijn wil creëren over de Nakba, de uitdrijving van 700.000 Palestijnen en vernietiging van hun woningen in 1948. Daarnaast poogt Zochrot een groter draagvlak te genereren voor het recht op terugkeer van de Palestijnse vluchtelingen die in 1948 en daarna uit hun woningen werden gedreven. Sinds kort steunt SIVMO deze groep in haar missie.

De petitie van Zochrot

In 2002 werd Zochrot opgericht door zowel Palestijnse als Israëlische activisten. Deze organisatie ziet de Nakba als het beginpunt van het Israëlisch-Palestijns conflict en gelooft daarom dat er alleen een einde aan de onderdrukking van het Palestijnse volk kan komen wanneer Israël zijn verleden erkent en verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden. Zochrot organiseert tours, stelt lesprogramma’s samen, verzamelt getuigenissen van Palestijnse overlevers, houdt een jaarlijks filmfestival en heeft een drietalige mobiele app gecreëerd die informatie over de geschiedenis van de Nakba geeft en de gebruikers in staat stelt zelf informatie toe te voegen.
Op dit moment vraagt Zochrot haar supporters een petitie te ondertekenen om de Nakba te erkennen en alle gevolgen die de verdrijving van Palestijnen heeft gehad. Een symbolische stem tijdens een verkiezing waarin de echte problemen worden genegeerd, aldus Zochrot.

Klik hier om de petitie te ondertekenen.

Blijf op de hoogte.
Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief: