Dankzij Hamoked worden 3 Palestijnse gezinnen gecompenseerd voor schade aan hun woning

Dankzij de inspanningen van Hamoked worden drie Palestijnse gezinnen gecompenseerd voor schade aan hun woningen. De schade was veroorzaakt tijdens de door Israël opgelegde destructie van huizen van de buren. Het Israëlische leger verwoest regelmatig woningen van Palestijnen die worden verdacht van dodelijke aanvallen op Israëli’s.

– 21/11/2020
Foto: Hamoked

Soms wordt tijdens deze verwoestingen – die op zichzelf onrechtmatig zijn – schade aangebracht aan naburige huizen en gebouwen. Dat is zeker het geval als het doelwit zich in een appartementencomplex bevindt.
Begin november behaalde Hamoked succes in drie gevallen waarin de organisatie vroeg om compensatie voor families van wie de appartementen waren beschadigd. In één geval blies het leger een appartement op de derde verdieping op, waardoor twee andere verdiepingen onbewoonbaar werden. In alle drie gevallen waren bewoners van het gebouw gedwongen andere woonruimte te zoeken. Hamoked leverde bewijs van de schade en na langdurige onderhandelingen is het leger akkoord gegaan met compensatie voor de drie gezinnen van tussen de 35,000-65,000 Israëlische shekels (tussen de 9.000 en 18.000 euro).
Het is een kleine overwinning in Hamokeds voortdurende strijd tegen de huisvernietigingen door Israël, al weet de organisatie dat deze incidenten zich zullen blijven voordoen zolang Israel de bezetting voortzet. Steun Hamoked in deze strijd.

Blijf op de hoogte.
Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief: