Het Physicians for Human Rights Israel team. Beeld: Physicians for Human Rights Israel.
Crowdfunding voor medische noodhulp door Pysicians for Human Rights Israel

In de afgelopen tien dagen heeft onze groep Physicians for Human Rights Israel alles op alles gezet om noodhulp te bieden aan vele slachtoffers van de oorlog. Deze organisatie bestaat uit artsen, verpleegkundigen en ander medisch personeel en zet zich in om zorg toegankelijk te maken voor iedereen in Israël en de bezette gebieden.

Door: Redactie – 18/10/2023

Afgelopen week hebben zij onder andere:

  • Een kliniek opgezet voor de overlevenden uit de kibboets Be’eri, waar Hamas op 7 oktober een gruwelijk bloedbad aanrichtte.
  • Geëvacueerde Thaise migranten bezocht en medische hulp geboden.
  • Het ministerie van Volksgezondheid in Gaza geïnformeerd over de nodige medicijnen en zorg voor de gewonden.
  • De internationale gemeenschap gewaarschuwd voor de desastreuze gevolgen van het afsluiten van water, elektriciteit en bevoorrading aan Gaza. De Gazastrook is volledig afhankelijk van de buitenwereld voor de toevoer van essentiële goederen. De ziekenhuizen en medische infrastructuur in Gaza staan momenteel al op instorten en dit zal in de aankomende dagen alleen maar erger worden. De internationale gemeenschap heeft hier in de afgelopen dagen gehoor aan gegeven. Zo kondigde de voorzitter van de Europese Commissie Von der Leyen maandag aan dat de EU een luchtbrug zal organiseren om hulpgoederen via Egypte Gaza in te brengen.

Physicians for Human Rights Israel heeft uw steun hard nodig. Doneer via de onderstaande knop of maak direct een bedrag over aan Physicians for Human Rights.

Blijf op de hoogte.
Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief: